full screen background image

GAL Urban poate atrage proiecte de milioane de euro pentru Rădăuţi

Municipiul Rădăuţi va atrage, în acest an, fonduri europene pentru finanţarea unor proiecte promovate prin intermediul Grupului de Acţiune Local „GAL Urban”.

Primarul localităţii, Nistor Tătar, este preşedintele comitetului director al acestei structuri, consilierul ALDE, Florin Preda, este manager general pe Rădăuți, iar prof. Radu Munteanu, consilier PSD, este asistent manager.

Managerul Florin Preda și asistentul său de proiect Radu Munteanu, au afirmat, la Radio VIVA FM, că bugetul GAL Urban Rădăuţi pentru anul 2018 este de 7 milioane de euro, iar contractul de finanţare pentru proiectele propuse se va încheia în perioada imediat următoare.

Printre proiectele care vor fi demarate în acest an proiecte prezentate de managerul GAL Urban Rădăuţi, Florin Preda, se numără un program de curăţare, igienizare şi înfrumuseţare a zonelor marginalizate pentru o perioadă de 6 ani, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, construirea unei grădiniţe şi a unui centru comunitar de resurse, granturi pentru antreprenorii locali, asigurarea de servicii de şcoală după şcoală pentru copiii defavorizaţi, creşterea ocupării în rândul grupurilor defavorizate prin asigurarea de servicii active personalizate de plasare pe piaţa forţei de muncă pentru şomerii necalificaţi sau alte persoane fără loc de muncă, asigurarea costurilor pentru transportul elevilor pe o durată de 6 ani.

Un proiect aparte îl reprezintă construirea de locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate, proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro.

„Avem prevăzute construirea a 70 de locuinţe sociale în zona Rădăuţi. Aceste locuinţe vor fi primite de familii paupere care oferă şi disponibilitatea de a face şi muncă voluntară pentru construirea lor”, a spus Florin Preda.

Asistent managerul Radu Muntean a ţinut să precizeze că 2018 va fi anul atragerii fondurilor europene prin GAL Urban Rădăuţi structură care numără 26 de membri subliniind că strategia de dezvoltare a rezultat în urma muncii în echipă a tuturor celor implicați.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza