full screen background image

Forţele Navale şi-au prezentat oferta la Centrul pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni

În cursul zilei de miercuri, în cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni din cadrul DGASPC Suceava, s-a desfășurat o activitate inedită de informare și promovare a Forțelor Navale Române intitulată ”Forțele Navale Române acostează în Bucovina” prin intermediul unor ofițeri, militari și elevi de la școlile din structura acestora.

La activitate au participat beneficiarii serviciului, 35 de copii și tineri cu vârste între 8 și 20 de ani, cărora le-a fost prezentată oferta educațională într-un mod atractiv și interactiv, precum și reprezentanți ai instituțiilor care au susținut această acțiune: prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, conducerea DGASPC Suceava și personalul din cadrul serviciului.

La finalul activității toți copiii au primit daruri din partea oaspeților mult îndrăgiți.

Pentru cei 10 copii (cu dizabilități) de la CASA DOMINO, reprezentanții Forțelor Navale Române au pregătit atât daruri, cât și un program de activități recreative.

Impactul evenimentului a fost unul deosebit, mulți dintre tinerii participanți manifestându-și interesul de a urma o carieră în acest domeniu.

Iată câteva din gândurile copiilor și tinerilor participanți la această activitate:

“… Îmi pace foarte mult echipamentul din dotare și toate misiunile pe care le avem de împlinit.Ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine.Mi-ar plăcea să ajut oamenii și să fac ceva pentru țara noastră. Niciodată nu m-am gândit că aș putea avea o asemenea meserie. Acum chiar e visul meu!” (N.D., 15 ani)

”… reprezintă o oportunitate unde poți învăța foarte multe lucruri, unde primești un loc de muncă garantat, unde ai viața foarte ocupată…cu primejdii și activități extraordinare. Aș fi încântată să intru la Forțele Navale Române, voi munci și poate mi se va împlini ceea ce mi-am propus!”
(I.B.N., 14 ani)

“Dorim să mulțumim pe această cale domnului colonel Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române pentru această acțiune dar și conducerii, Instituției Prefectului județului Suceava, Consiliului Județean Suceava și celorlalte instituții implicate, pentru deschidere, sprijin și susținere a acestei acțiuni.”, a spus Directorul Executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac.

comments

comments