full screen background image

Transportatorii de lemn care tranzitează Rădăuțiul ar putea să plătească o taxă suplimentară

Filtrul de măsurare a nivelului de formaldehidă din atmosfera municipiului Rădăuți a fost repus în discuție în ședința de Consiliu Local din 19 februarie.

Consilierul Bogdan Nicolau, președinte al PMP Rădăuți, a solicitat din nou primarului Nistor Tătar şi colegilor consilieri finanțarea diferenței rămase pentru achiziționarea filtrului de măsurare a nivelului de formaldehidă din atmosferă.

Proiectul a fost aprobat în perioada în care Nicolau a fost viceprimar al Municipiului Rădăuţi, însă, la acea vreme, bugetul primăriei nu avea disponibili banii pentru acest proiect.

Nicolau susține că aceste proiecte sunt benefice pentru comunitatea rădăuțeană, afirmând că în urma ultimelor două măsurători făcute pe raza municipiului Rădăuţi, nivelul de formaldehidă din atmosferă era depășit cu 500% față de nivelul normal.

Primarul Nistor Tătar a spus, în ședința de luni, că se va găsi o soluție pentru rezolvarea acestui deziderat.

Rășina de formaldehidă se produce în municipiul Rădăuți, la societatea austriacă Egger, după afirmațiile consilierului PMP.

Chiar dacă fabrica de adezivi, cum o numesc cei din conducerea firmei austriece, nu se află în centrul municipiului, ci în zona extravilană, acest lucru nu înseamnă că sănătatea populației nu poate fi afectată în timp.

Consilierul Bogdan Nicolau a vorbit, la Radio VIVA FM, despre emisiile de formaldehidă și riscurile pentru sănătatea populației.

Un proiect la care Nicolau ține foarte mult este acela de a instala la Rădăuți o stație-filtru de măsurare a emisiilor de formaldehidă, în valoare de 120.000 euro.

Consilierii locali rădăuțeni au decis, în ședința de luni, să scadă salariile polițiștilor locali. Aceștia vor primi norma de hrană doar în funcție de orele lucrate efectiv, conform pontajului. Consilierul local Bogdan Nicolau a explicat situația la VIVA FM Rădăuți.

Consilierul Bogdan Nicolau, președinte al PMP Rădăuți, a afirmat, la VIVA FM, că intenționează să introducă un proiect de hotărâre prin care transportatorii de bușteni și material lemnos care tranzitează municipiul Rădăuți să plătească o taxă de transport. Scopul este de a nu mai fi distruse drumurile de către mașinile de mare tonaj.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments