full screen background image

Încă două decese provocate de gripă, în judeţul Suceava

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat că, în cursul zilei de marţi, s-au înregistrat încă două decese provocate de gripă.

Este vorba despre două femei, una în vârstă de 61 de ani, cealaltă în vârstă de 78 de ani, din mediul urban, diagnosticate cu gripă.

O persoană a fost diagnosticată cu virus gripal de tip AH1, iar cealaltă cu virus gripal de tip B.

Ambele persoane au fost internate în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava, în stare foarte gravă, având și alte afecțiuni.

Niciuna dintre ele nu era vaccinată antigripal.

Săptămâna trecută fusese înregistrat decesul unui bărbat, în vârstă de 59 de ani, din mediul rural, diagnosticat cu gripă cu virus B.

Bărbatul era nevaccinat antigripal și suferea și de alte afecțiuni cardiovasculare.

La începutul lunii, s-a înregistrat primul caz de deces la un pacient sucevean, în vârstă de 23 de ani, cu gripă cu virus AH1 pandemic, dar cu afecţiune malignă preexistentă.

Decesul s-a produs în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Pacientul nu era vaccinat antigripal.

Reprezentanţii DSP recomandă, din nou, respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor printre care cele mai importante sunt: evitarea contactului apropiat cu persoane care prezintă simptomatologie respiratorie, evitarea locurilor aglomerate, autoizolarea la domiciliu, prezentarea din timp la medicul de familie, respectarea regulilor de igienă (folosirea batistelor de unică folosință, spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun).

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai eficientă măsură de protecție.

comments

comments