full screen background image

Lemn transportat fără documente, confiscat de poliţişti în Adâncata şi Dorna Candrenilor

În cursul serii de luni, la ora 20.30, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a identificat pe DJ 208T, din localitate, atelajul hipo condus de o femeie, de 51 de ani, din comuna Adâncata, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că femeia nu deține documente legale de proveniență și transport a lemnului, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, aceasta transporta ilegal cantitatea de 1,02 mc lemn de foc din special stejar.

Femeia a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

În aceeaşi zi, la ora 20.40, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174D, din comuna Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,93 mc lemn de foc din special molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 232 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

comments

comments