full screen background image

Proiect de înființare a 45 de întreprinderi inovatoare și sustenabile, în regiunea Nord – Est

Ioanida Turism, Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava si Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări, în parteneriat cu Loop Operation, anunţă Conferința de lansare a proiectului ”Entrepreneurship for doers – Dezvoltare sustenabilă în regiunea Nord – Est”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Evenimentul va avea loc în data de 22 februarie, ora 14:00, la Muzeul Bucovinei din Suceava.

Proiectul ”Entrepreneurship for doers – Dezvoltare sustenabilă în regiunea Nord – Est” are ca scop susținerea înființării a 45 de întreprinderi inovatoare și sustenabile, cu profil non – agricol, precum și a cel puțin 90 de noi locuri de muncă în zonele urbane din regiunea Nord Est. Acest lucru va fi posibil printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. La acest program vor lua parte 450 de persoane. Dintre acestea, 45 vor beneficia de finanțare nerambursabilă în cuantum de 178. 000 lei, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și mentorat.

Programul de finanțare “Entrepreneurship for Doers” dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Nord-Est – Hop on and Enjoy the ride!

În cadrul evenimentului, vor vorbi Ioana Crişan – Director general – SC Ioanida Turism SRL, Dorin Luca – Manager proiect, Liliana Agheorghicesei – Preşedinte – Asociatia Patronatul Județean al Femeilor De Afaceri din Întreprinderile Mici Și Mijlocii Suceava, Victor Postelnicu – Președinte – Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări şi Rodica Lupu- fondator Ingenius Hub, partenerul care va asigura programul de formare, mentorat și incubare în cadrul proiectului.

În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toți cei care vor să inoveze, care au curajul și determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenți, șomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent un loc de muncă, dar chiar și antreprenori, cu condiția ca aceștia să nu dețină capital majoritar într-o altă companie.

Conform organizatorilor, două dintre punctele forte ale programului sunt:
– Cel mai important aspect al finanțării este faptul că banii vin sub formă de subvenție. Acest lucru înseamnă că tinerii antreprenori vor putea beneficia de o plajă largă de cheltuieli eligibile, iar banii vor veni în două tranșe, una de 75% din valoarea proiectului, iar cea de-a doua va fi de 25%. Prima tranșă va fi livrată la înființarea firmei, ceea ce înseamnă că antreprenorul nu va fi nevoit să finanțeze afacerea din fonduri proprii.
– Al doilea punct forte este programul de preincubare, care presupune o formare antreprenorială de înaltă ținută, dar și mentorat pentru dezvoltarea unui plan de afaceri viabil. Prin intermediul incubatorului, inclusiv persoanele care nu vor obține finanțarea vor putea să primească în continuare sprijin pentru identificarea de surse alternative și pentru demararea afacerii.

PROGRAMUL CONFERINŢEI DE LANSARE A PROIECTULUI ”Entrepreneurship for doers! – Dezvoltare sustenabilă în regiunea Nord-Est”, MUZEUL BUCOVINEI din SUCEAVA:

14:00-14:30 Welcome coffee – Primirea și înregistrarea participanților
14:30-14:40 Deschiderea oficială a Conferinței
Ioana Crisan – Director general –SC Ioanida Turism SRL
14:40-14:50 Prezentarea proiectului
Dorin Luca – Manager proiect
14:50-15:00 Prezentarea programului de antreprenoriat și dezvoltare sustenabilă – Rodica Lupu, fondatoare Ingenius Hub, partenerul care va asigura programul de formare, mentorat și incubare în cadrul proiectului.
15:00-15:10 Prezentarea implicării în proiect a partenerului 2 – Agheorghicesei Liliana – Presedinte – Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava
15:10-15:20 Prezentarea implicării în proiect a partenerului 3 – Victor Postelnicu – Președinte – Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări
15:20-15:30 Call to action – detalii legate de modalitatea de înscriere în concurs
15:30-16:30 Întrebări și dezbateri

Pentru detalii suplimentare, puteţi suna la nr. telefon 0230 222722, 0740 136979, Gabriela Ichim – Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava.

comments

comments