full screen background image

Primarul de Rădăuţi, Nistor Tătar, a prezentat, la VIVA FM, proiectele oraşului pentru anul în curs

Primarul Nistor Tătar a prezentat, la VIVA FM Rădăuți, proiectul bugetului pentru anul 2018, aflat în dezbatere publică.
Proiectul cuprinde venituri totale de 40,4 milioane de lei și cheltuieli de 49 de milioane de lei, diferența urmând să fie acoperită din excedentul anului 2017. Comparativ cu suma din 2017, adică 12,6 milioane vor fi alocate dezvoltării, cu un procent de 25% din buget. Din punctul de vedere al fondului de salarii, acesta se va păstra la nivelul celui din 2017, întrucât nu există majorări.

Primarul Nistor Tătar a vorbit despre proiectele PNDL care au fost aprobate pentru finanțare: „Avem în momentul de față 5 proiecte PNDL care sunt aprobate, iar în câteva zile semnăm contractele pentru proiectare. Astfel, reamintesc de reabilitarea și modernizarea grădiniței nr. 6, extindere și modernizare grădinița Sfânta Treime, extindere Școala Gimnazială Mihai Eminescu, continuare lucrări și dotări la Școala Generală cu clasele I – IV și Sala de Sport de pe strada Obor, termoizolație fațade la grădinița cu program prelungit Prichindelul.”

Tătar a mai afirmat: “Pentru anul 2018, cele mai importante puncte din lista de investiții propuse sunt: reabilitarea și modernizarea drumurilor, extinderea și reabilitarea spațiilor de joacă, execuția trotuarelor și a parcărilor. Pentru drumuri propunem spre alocare un total de aproximativ 7.500.000 milioane lei și anul acesta avem în plan ca 18 străzi din municipiu să fie modernizate. Rădăuțenii pot accesa pe pagina de internet a primăriei lista obiectivelor de investiții pentru acest an și propunerea pentru bugetul local, cu sumele detaliate pentru fiecare obiectiv.”

El a precizat străzile care ar urma să fie reabilitate și modernizate: “Vrem să demarăm lucrări pe strada Frâncei, Abatorului, Mihai Bodnar, Andronic Motrescu. Apoi mai avem strada Valea Seacă până la calea ferată, strada Hipodromului, Mihai Pitei, Cărămidăriei. Aici sunt prinse și străzile adiacente adică strada Șerpuită, Uzinei și Tirului. Am prins o sumă ca cea de anul trecut și pentru reabilitarea trotuarelor. Vom stabili împreună cu consilierii locali care străzi le vom face. În principiu voi acționa unde am acționat anul trecut pe străzile Vasile Alecsandri, Daciei, Sirenei, Gheorghe Lazăr, Dobrogeanu Gherea, o parte din strada 1 Mai. Mai avem două proeicte care vor intra la finanțare pe PNDL pentru modernizarea străzilor Pandurilor, Odobescu. Mai sunt străzi care vor fi modernizate precum Ioan Nistor, Dumitrie Dan, Școlii Noi, Volovățului și Spitalului”.

De asemenea, 12 străzi din municipiul Rădăuți vor fi prinse în acest an pentru extinderea rețelelor de gaze, a anunțat primarul Nistor Tătar. Premergător, au fost purtate discuțiile cu reprezentanții Nord Gaz. Străzile care vor beneficia de rețele de gaz sunt: Sf. Gheorghe, Jalcău, Bogdan Vodă, CărămidărieiBerestiei, Ștefan cel Mare, Prelungirea Mihai Pitei, Pozenului, Tineretului, Frâncei Stejarului, Valea Seacă și strada Gârlei.

După cum a declarat primarul Nistor Tătar, la VIVA FM, în acest an vor fi amenajate locuri de joacă noi în zona Hipodromului, a străzii Obor, la Școala Generală nr. 4. Și celelalte locuri de joacă vor fi modernizate.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments