full screen background image

Urmărire prin Gălăneşti, pentru reţinerea unui bărbat din Voitinel care conducea fără permis

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat, luni, o acţiune pe raza de competență, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere produse de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și a vitezei excesive, 21 de conducători auto fiind testați alcoolscopic. Au fost constatate 2 infracțiuni şi aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.815 lei, din care 12 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Marţi, Poliţia Municipiului Rădăuţi, în cooperare cu polițiile orășenești Siret şi Vicovu de Sus, a organizat o acţiune preventiv-reactivă, pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a altor abateri rutiere. S-a constatat săvârşirea unei infracţiuni şi s-au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.580 de lei, din care 35 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute 2 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

O patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce acționa pe DJ 178F, din localitate, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea spre comuna Frătăuții Vechi, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

În timpul urmăriri, într-o curbă, pe fondul vitezei excesive, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de mers, a derapat și a intrat într-un șanț.

Şoferul a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat, de 35 de ani, din comuna Voitinel, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments