full screen background image

Dosare penale pentru şoferi prinşi conducând băuţi

Miercuri noapte, la ora 20.12, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic, de 37 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La ora 20.50, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control, pe DJ 209A, din comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Fălticeni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, cu ocazia controlului, polițiștii au constatat și faptul că asigurarea de răspundere civilă a autoturismului este expirată din data de 04.10.2017, motiv pentru care, s-a procedat la sancţionarea conducătorului auto conform Legii nr.132/2017, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

comments

comments