full screen background image

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, vine vineri la Suceava

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș a inițiat, pentru perioada următoare, un amplu proces de consultare publică, la nivelul regiunilor, pentru a fi identificate “prioritățile pentru inițierea politicilor publice în sectorul silvic și soluții alternative”, a informat Direcția de Comunicare din cadrul MAP.

În acest context, ministrul Ioan Deneș va fi prezent la Prefectura Județului Suceava, unde se va desfășura o dezbatere asupra problematicii din sectorul forestier, vineri 16 februarie 2018, de la ora 11, în sala “Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ.

La consultări, sunt invitați să participe reprezentanți ai proprietarilor de păduri, ai administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului, ai industriei mobilei, custozi și administratori de arii naturale protejate.

Potrivit MAP, dezbaterea își propune “să creeze o platformă de dialog între reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și factorii implicați în sectorul forestier, în scopul identificării problematicii sectorului și de alternative față de politicile publice pentru abordarea acestor probleme”.

Prezența presei va fi permisă doar în intervalul orar 11-11,15, pe parcursul căruia vor susține alocuțiuni ministrul Ioan Deneș și prefectul județului, Mirela Adomnicăi.

După Suceava, consultările vor continua la Bistrița Năsăud, Argeș și Vâlcea, “pentru a se surprinde specificitatea diferitelor regiuni istorice, în zone cu predominanța proprietății asupra pădurilor de către stat, UAT-uri, forme asociative și, respectiv, persoane fizice”.

Consultările la nivel național vor continua, în termen de aproximativ o lună, prin întâlniri cu reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, ai organizațiilor naționale reprezentative pentru proprietarii de păduri, ai administratorilor de păduri, ai sectorului forestier, ai industriei lemnului și ai industriei mobilei. De asemenea, vor avea loc și consultări interministeriale.

Dezbaterile privind finalizarea strategiei forestiere naționale urmează să se prelungească pe o perioadă mai lungă de timp, conform programului de guvernare.

Ministerul Apelor și Pădurilor își propune ca, în termen de maxim două luni, să finalizeze acest proces consultativ pentru politicile pe termen scurt care vor fi inițiate.

Potrivit datelor statistice centralizate la sfârșitul anului 2015, Județul Suceava ocupa locul I la suprafața fondului forestier – circa 437 mii hectare- și la suprafață pădurilor – 423 mii ha.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza