full screen background image

Liberalii depun moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii

Liberalii depun luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată “Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”.

“PNL în cadrul BEx a votat şi a fost de acord cu textul moţiunii simple împotriva ministrului Muncii. Moţiunea va fi depusă astăzi şi va fi intitulată: ‘Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”, a spus deputatul PNL Mara Calista, la Parlament.

Ea a prezentat principalele teme ale moţiunii simple.

“Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative (…) care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal: legea 153, legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative; Ordonanţa 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time; Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat; Ordonanţa 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%; Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând, ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD pentru că într-adevăr creează o discriminare şi se încalcă un principiu constituţional în ceea ce priveşte salarizarea şi fiscalitatea în România”, a afirmat deputatul liberal.

AGERPRES

comments

comments