full screen background image

Toate spitalele din județ au restricționat accesul vizitatorilor, cu excepţia celor din Radăuți și Gura Humorului

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat toate spitalele din județ cu privire la măsurile de prevenție care se impun în condițiile creșterii numărului cazurilor de viroze și a afecțiunilor compatibile cu gripa.

Toate spitalele din județ au restricționat accesul vizitatorilor, cu excepţia Spitalului Municipal Radăuți și a Spitalului Orășenesc Gura Humorului, care își vor adapta conduita în funcție de evoluția situației epidemiologice.

De asemenea Institutul Național de Sănătate Publică a transmis o serie de recomandări adresate tuturor furnizorilor de servicii medicale, care au fost de asemenea comunicate.

Şaisprezece persoane au murit din cauza gripei, în această iarnă, când la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, conform informaţiilor furnizate, joi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, au fost înregistrate 16 decese confirmate cu virus gripal, din care 11 tip A şi 5 tip B.

Opt dintre decese au fost raportate în ultimele zece zile, fiind vorba despre o fetiţă de 8 ani din Neamţ, un bărbat în vârstă de 66 de ani din judeţul Bihor, doi bărbaţi în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din judeţul Mureş, doi bărbaţi de 62, respectiv 73 de ani şi o femeie de 66 de ani din judeţul Iaşi şi un bărbat în vârstă de 78 ani din Dâmboviţa. Toţi aveau şi alte afecţiuni şi erau nevaccinaţi antigripal.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile precizează că în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a anului 2017 (96.424) şi cu 23,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87.492).

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza