full screen background image

Deputat PNL Suceava, Bogdan Gheorghiu: “La mulţi ani, Suceava!”

La 10 februarie, se împlinesc 630 de ani de la prima atestare documentară a orașului Suceava.

Într-un document diplomatic încheiat, la 10 februarie 1388, între Petru Mușat și regele Poloniei Vladislav al II-lea din dinastia lituaniană Iagello ce stabilea condițiile unui împrumut pe care voievodul moldovean îl acorda acestuia din urmă, gajul fiind regiunea Pocuției, apare ca locație de redactare a actului denumirea Sucevei.

Cu această ocazie, deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a ţinut să trimită un mesaj locuitorilor reşedinţei de judeţ:

“De remarcat că, la prima atestare, Suceava apare explicit ca oraș și ca centrul politic al nou înființatului stat al Moldovei. Istoricii români sunt unanimi în a aprecia Cetatea de Scaun a Sucevei ca fiind unul din cele mai importante și glorioase orașe din istoria românilor. Renovarea reușită a Cetății de Scaun atrage anual mii și mii de turiști, români și străini, fiind un puct de reper al Românismului. În acest an se vor finaliza reabilitarea statuii ecvestre a voievodului Ștefan cel Mare și transferul prin lege a Parcului Șipote în patrimoniul Primăriei Suceava, ceea ce va reprezenta o mai bună punere în valoare a istoriei locului. Sucevenii și românii au toate motivele să fie mândri de istoria glorioasă a orașului Suceava. La mulți ani SUCEAVA! La mulți ani suceveni!”

comments

comments