full screen background image

4 milioane de lei pentru plata agentului termic produs de centrala Bioenergy Suceava

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a deblocat 4 milioane de lei pentru plata agentului termic produs de centrala Bioenergy Suceava.

Suma reprezintă contravaloarea certificatelor verzi din anul 2016, banii urmând să fie achitați companiei Delgaz Grid, pentru facturarea energiei electrice și a gazului metan.

Primarul ION LUNGU a declarat, astăzi, că municipalitatea a achitat 500 de mii de lei facturi la încălzire pentru unitățile de învățământ.

Centrala pe biomasă alimentează cu căldură şi apă caldă 20.000 de locuinţe sucevene, plus alte 2.000 de firme și instituții bugetare, dar este la un pas de închidere, din cauza unui blocaj instituțional.

“Din motive care nu sunt imputabile companiei noastre, suntem în fața unui blocaj instituțional generat de întârzierea cu aproape 18 luni a alocării pachetului de certificate verzi destinat centralei de la Suceava. Bioenergy SA face apel la toți factorii de decizie din cadrul administrației publice locale și centrale să sprijine demersurile legale declanșate de noi pentru depășirea blocajului care pune în pericol confortul a zeci de mii de suceveni”, anunța conducerea companiei, săptămâna trecută.

“Bionergy SA atrage atenția tuturor factorilor de decizie că în absența identificării unor soluţii urgente pentru deblocarea pachetului de certificate verzi necesare funcționării, riscul opririi instalațiilor care livrează apă caldă și căldură pentru toți clienții din rețea devine iminent”, a mai transmis conducerea companiei.

Investiţia în centrala în cogenerare pe biomasă din Suceava s-a ridicat la aproape 90 milioane de euro.

comments

comments