full screen background image

Sindicaliştii solicită Primăriilor investiții în unitățile de învățământ

Uniunea Sindicatelor “Pro Educaţia” consideră că Primăriile sunt principalele vinovate pentru rușinosul clasament în care județul Suceava este pe locul 2 în țară la numărul unităților de învățământ cu grupuri sanitare în exterior.

În această situație sunt 219 grădinițe și școli cu toalete în curte, potrivit datelor statistice publicate de Ministerul Educației.
Liderul sindical, TRAIAN PĂDUREȚ, a declarat, la VIVA FM, că autoritățile locale trebuie să ofere condiții decente elevilor și cadrelor didactice, în majoritatea cazurilor cheltuielile pentru dotări nefiind exagerate.

Pădureţ a criticat şi măsurile adoptate de ultimele Guverne PSD – ALDE, care în loc să ducă la creșterea calității actului didactic și a beneficiilor pentru salariați “a generat neclarități și divergențe”.

El a spus, la Radio VIVA FM, că majorările salariale nu se încadrează în promisiunile electorale, o dată cu trecerea plății contribuțiilor de la angajator către angajat.

Pădureţ a mai precizat că salariații din învățământ încă așteaptă măsuri eficiente din partea noului ministru al Educației, suceveanul VALENTIN POPA.

comments

comments