full screen background image

Explozie cauzată de acumularea de gaz de la o butelie, în Hânțești

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit, dimineaţă, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD în comuna Hânțești, unde s-a înregistrat o explozie la o locuință particulară. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

În momentul exploziei, în interiorul casei se afla o familie, compusă din părinți și doi copii. Singura afectată mai grav de explozie a fost femeia, în vârstă de 33 de ani, care a suferit arsuri de gradul I și de gradul II pe aproximativ 20% din suprafața corpului. Copiii, din fericire, au suferit doar un atac de panică, dar fără să fie necesar transportul lor la o unitate spitalicească. De asemenea, tatăl lor nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Echipajele medicale au preluat victima și i-au acordat primele îngrijiri. Ulterior, după ce a fost stabilizată, femeia în vârstă de 33 de ani a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Casa, regim parter plus mansardă, a fost afectată cel mai mult în zona exploziei (bucătărie, baie și un hol), iar doi dintre pereții rămași în picioare, dar care prezentau pericol de cădere, au fost demolați de către pompierii militari, pentru a nu se înregistra și alte victime.

De asemenea, avarii s-au mai înregistrat și la trei locuințe învecinate și la două autoturisme parcate în zonă (uși, ferestre și fațade la case și elemente de caroserie la mașini).

Explozia s-a produs în bucătăria locuinței, cel mai probabil, în urma unei acumulări de gaze de la butelie.

comments

comments