full screen background image

Acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, desfăşurate de poliţişti

Poliția Municipiului Rădăuți şi Polițiile Orășenești Siret și Vicovu de Sus au organizat şi desfăşurat, miercuri, o acţiune pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a altor abateri rutiere.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 3 infracțiuni şi s-au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.025 lei.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

În jurul orei 17.55, un echipaj de poliţie a oprit pentru control, pe DC 50 B, din comuna Bilca, autoturismul condus de un localnic, de 39 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 21.43, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, autoturismul condus de un bărbat, de 49 de ani, din judeţul Tulcea, care avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus, la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale ce vor fi soluţionate procedural.

 

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a depăşirii vitezei legale și a depășirilor neregulamentare, în cadrul căreia s-au constatat 2 infracţiuni şi s-au aplicat 19 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.080 de lei. Poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

 

Şi Serviciul Rutier Suceava împreună cu Poliţia oraşului Gura Humorului au organizat acţiuni specifice pe raza de competenţă, fiind testaţi cu aparatul etilotest 89 de conducători auto. Drept urmare, poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 30.595 de lei. Au mai fost reţinute 9 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Un tânăr, de 28 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul cu defecțiuni tehnice pe DN 17, în localitatea Molid, cu viteza de 80 km/h în localitate și fără a purta centura de siguranţă.

comments

comments