full screen background image

Peste 450 de suceveni s-au adresat AJOFM pentru locuri de muncă în străinătate

În anul 2017, în cadrul Compartimentul de ocupare a forţei de muncă în străinătate-EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava au fost consiliaţi 467 de suceveni care au apelat la mobilitate în Spaţiul Economic European.

Conform unei informări făcute în şedinţa Colegiului prefectural, sucevenii care au beneficiat de informare şi consiliere au avut de ales pentru locuri de muncă vacante în ţări precum Spania, Malta, Germania şi Marea Britanie.

Cele mai ofertate domenii de activitate au fost hotelurile, gastronomia, transporturile, sănătatea, agricultura şi construcţiile.
Sucevenii amatori ar fi putut lucra, printre altele, la cules de zmeură sau ca proiectant de construcţii metalice, asistent medical ori îngrijitor persoane vârstnice.

“Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava oferă asistenţă în vederea ocupării unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, inclusiv pentru creşterea mobilităţii pe piaţa europeană a muncii. În acest sens, consilierii specializaţi ai instituţiei sucevene acordă servicii de informare, orientare şi mediere privind mobilitatea forţei de muncă şi securitatea socială a lucrătorilor emigranţi. Orientarea şi consilierea solicitanţilor de slujbe în străinătate, prin Compartimentul de ocupare a forţei de muncă în străinătate-EURES, face parte din categoria de serviciilor de ocupare.”, a precizat Directorul AFOFM Suceava, DĂNUȚ BURGHEAUA.

comments

comments