full screen background image

“Topul minciunilor PSD, din 2016 până în prezent”, prezentat de deputatul PNL, Bogdan Gheorghiu

Săptămâna trecută, Partidul Național Liberal a prezentat un raport de monitorizare intitulat “Cartea Neagră a guvernării: 2017 – Un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor”.

Raportul arată că, din totalul de 724 de măsuri asumate, neîndeplinite sunt 595 – 82%, parțial realizate 96 – 13%, iar măsurile realizate sunt doar 33 – 5%.

Conform PNL, cele 10 MĂSURI CARE TREBUIAU SĂ INTRE ÎN VIGOARE DE LA 1 IANUARIE 2018 sunt: 1. Creșterea salariilor din sectorul public cu 20% față de 2017; 2. Impozit zero pentru veniturile mai mici de 2000 lei/lună; 3. Neimpozitarea veniturilor pentru medici și IT-isti indiferent de valoarea salariului; 4. Indexarea Punctului de Pensie, conform legii în vigoare. Adoptarea și aplicarea noii Legi a pensiilor; 5. Reducerea contribuțiilor sociale de la 39,25% la 35%; 6. Eliminarea contribuțiilor sociale pentru activitățile independente; 7. Reducerea TVA la 18%; 8. Impozit zero pentru terenurile agricole; 9. Impozit zero pentru autoturismele cu normă de poluare euro 6; 10. Impozit zero pentru dividende.

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, prezintă un “top al minciunilor PSD, din 2016 până în prezent”:

“PROGRAMUL DE GUVERNARE A PSD (poate fi consultat pe http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf ) mai cuprindea următoarele minciuni gogonate:

– 3 mld. € vor viza construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene până în 2020. Sunt cinci autostrăzi care respectă aceste criterii, dintre care una, Pitești-Craiova, este prevăzută a se finaliza pe fonduri europene până în anul 2021. Celelalte patru, dacă nu vor fi finanţate de la buget, vor fi lansate prin aceste fonduri: o autostradă care să străbată munții între Transilvania și Moldova (Târgu Mureș – Iași), o a 2-a autostradă prin Sudul României, care să unească Transilvania cu Oltenia și Țara Românească (Timișoara -București), a 3-a, care să străbată munții de pe Valea Prahovei (Comarnic – Brașov) și o a 4-a care să unească Moldova cu Țara Românească (Iași – Bucureşti). În ceea ce privește calea ferată rapidă, finanțarea prioritară se va face pentru refacerea căii ferate și modernizarea acesteia, astfel încât să avem în România trenuri care circulă cu viteze de peste 100 km/h, din direcția Vest – București, Chișinău – Iași – București, București – Constanța, București – Brașov.

– contruirea a 8 spitale regionale și a unui spital republican, în București, care va fi organizat ca centru de urgență-excelență și cercetare, pe toate specialitățile.

– şi în educație va crește numărul de salariați, în special ca urmare a construcției de noi creșe şi grădiniţe (2.500 ca număr) de către stat, cu prioritate în zonele în care spiritul antreprenorialeste mai puțin dezvoltat și în zone izolate.

– guvernul își propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 și 100% până la 31 decembrie 2023.

– simplificarea tuturor legilor care vizează domeniul economic într-un pachet legislativ unitar ce va fi pus gratuit la dispoziția tuturor agenților economici și persoanelor fizice care desfășoară activități independente. Eliminarea din acest pachet legislativ a tuturor prevederilor contrare (care se bat cap în cap) precum și reducerea numărului de articole și capitole cu peste jumătate din numărul actual sunt condiții obligatorii. Codul legislativ va purta numele “Codul Economic al României” și va conține Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înființare a Societăților Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale și toate celelaltelegi cu caracter economic.Adoptarea Codului Economic al României se va face cel târziu la 1 iulie 2018.

– o altă formă de respect pentru contribuabili o reprezintă înființarea unei direcții aflată în subordinea Primului-Ministru, care va urmări, pe de o parte,reducerea numărului agențiilor și instituțiilor aflate în subordinea Guvernului, iar pe de altă parte, impunerea și urmărirea aplicării unei prevederi legislative prin care, începând cu 1 ianuarie 2019 să nu mai existe nicio taxă care să nu poată fi plătită online. Până la 1 ianuarie 2018, vor fi făcute publice strategia de reorganizare a instituțiilor statului și calendarul de implementare a acestei strategii.

– informatizarea sistemului public al instituțiilor din România şi inter-operabilitatea sa vor fi prioritare în următorul an, pentru a atinge dezideratul de mai sus, care include și interzicerea posibilității unei instituții publice de a cere cetățeanului sau persoanei juridice un act sau un document pe care o altă instituție publică îl are deja. Pentru ca acest lucru să se realizeze, Guvernul va prezenta, până la 1 ianuarie 2018, calendarul și modul de implementare al sistemului informatic integrat pentru toată administrația publică din România.

-managementul public va fi depolitizat în întregime, de la nivelul de subsecretar de stat în jos, concursurile pentru accederea la funcții de conducere în sistemul public se vor face transparent, pe bază de proiecte de management, dar și de verificarea cunoștințelor, evaluate de către evaluatori independenți, cu o bună reputație morală și profesională (1 ianuarie 2018).”

comments

comments