full screen background image

Sociologul Adrian Botezatu: ”Noi am mai avut miniștri care au vorbit foarte frumos, dar nu au direcționat investiții către județul Suceava”

Viva CAFE cu subiecte din politica românească, pentru că alături de Iulia Sîrghi a fost sociologul Adrian Botezatu.

S-a discutat despre învestirea Guvernului și despre ce scrie presa internațională despre Guvernul Dăncilă.

Iulia Sîrghi: Ce părere ai despre protestele din România? Pot salva protestele criza politică în care se află România?
”La proteste iese acea parte din România urbană, principalele proteste sunt în orașele mari: București, Timișoara, Cluj, Iași, unde tânara generație își dorește o Românie modernă, o Românie mai bine ancorată în cadrul Uniunii Europene și nu își dorește aventuri individuale și un model de societate cum este în Rusia, China, etc…”, a menționat Botezatu.

Iulia Sîrghi: Ce crezi despre scandalul cu greșelile gramaticale în care a fost implicat rectorul USV, Valentin Popa, actualul ministru al Educației?
”Colajul făcut pare o tehnică foarte corectă, dar nu este. Oricare dintre noi poate face anumite greșeli, iar printr-un colaj oricine poate să pară idiot, nu e o tehnică fairplay. Eu salut numirea rectorului Valentin Popa în funcția de ministru al Educației și cred că pentru comunitatea din Suceava este o șansă foarte bună”, a spus sociologul.

”Noi am mai avut miniștri care au vorbit foarte frumos, dar nu au direcționat investiții către județul Suceava, să-i dăm această șansă rectorului Valentin Popa, să arate și ce poate face, nu neapărat ce poate spune. Problema de comunicare a început-o cu stângul, dacă îmi poate permite o considerație, dacă s-ar fi antrenat mai mult cu presa locală, bănuiesc că și-ar fi făcut un mai mare bine lui însuși”, a menționat Adrian Botezatu.

Interviul integral, îl puteți asculta mai jos:

comments

comments