full screen background image

Peste 500 de amenzi aplicate, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 26 – 28 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni pe raza județului pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză şi a conducerii autovehiculelor de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 11 infracţiuni constatate şi au fost aplicate 529 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 222.988 de lei, din care 250 pentru încălcarea regimului legal de viteză,

Totodată, au fost reţinute 42 de permise de conducere din care 22 pentru viteză, 5 pentru alcool și 15 din alte cauze,

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Un tânăr, de 20 de ani, din comuna Cârlibaba, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, din comuna Dorna Arini, având o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic, de 32 de ani, care avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare, din orașul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un localnic, de 29 de ani, înregistrat de aparatul radar în timp ce rura cu viteza de 139 km/h, în localitate.

comments

comments