full screen background image

Humorean decedat, după ce a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni

Serviciul Rutier Suceava și Poliția orașului Gura Humorului au organizat, luni, o acțiune pentru reducerea riscului rutier pe raza de competență a Poliției orașului Gura Humorului, fiind vizată în principal indisciplina pietonală şi neacordare priorităţii de trecere.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 106 sancţiuni contravenționale, în valoare de 43.340 de lei şi au fost reţinute 9 permise de conducere, din care 4 pentru neacordare de prioritate pentru pietoni.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Din păcate, ulterior, după lăsarea serii, în jurul orei 20.30, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ştefan cel Mare din orașul Gura Humorului, un bărbat, de 37 de ani, din orașul Frasin, a surprins și proiectat în canalul de scurgere a apei pluviale, un localnic, de 62 de ani, angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.

În urma impactului, a rezultat decesul pietonului.

Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat faptul că nu a observat victima angajată în traversare, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost deja căzută pe partea carosabilă, vehiculul prezentând doar urme de ştergere, nu şi de înfundare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată cu privire la respectarea legislaţiei rutiere atât de către şoferi, cât şi de pietoni, în condiţiile în care în anul precedent, induisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere au constituit cauze principale generatoare de accidente mortale.

comments

comments