full screen background image

Panouri de înştiințare privind apărarea împotriva incendiilor

Primăria Municipiului Rădăuți le aduce la cunoștință cetățenilor faptul că în Monitorul Oficial al României nr. 49 din 18 ianuarie 2018 a fost publicată Legea nr. 28/ 2018 pentru completarea Legii nr. 307/ 2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Sub incidența acestui act normativ intră categoriile de construcții cuprinse în Hotărârea de Guvern nr. 571/ 2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/ sau autorizării privind securitatea la incendiu, cu următoarele destinații și funcțiuni:
– clădiri sau spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț (baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermarket-uri)
– clădiri sau spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură (teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole)
– clădiri sau spații amenajate în clădiri cu destinația de turism (hoteluri, moteluri, hostelurivile sau cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier)

În acest sens, primăria Municipiului Rădăuți, prin departamentul de specialitate, notifică instituțiile și operatorii economici care funcționează în construcții sau amenajări fără autorizație de securitate la incendiu și intră sub incidența acestui act normativ în vederea amplasării panourilor de înştiințare în dreptul intrării în spațiile respective.

Panoul de înștiințare trebuie să fie tipărit cu litere de tipar de culoare roșie pe fundal alb, cu dimensiunea de cel puțun 2,5 cm și să aibă următorul conținut: “Acest spațiu funcționează fără autorizație de incendiu“.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments