full screen background image

Christina Onofrei, Toastmasters: ”Vorbitul în public este o artă, nu o știință!”

Citisem într-un timp un articol despre arta vorbitului în public în care am descoperit următorul îndemn: ”Apelează la emoție, spune povești, respectă-ți audiența!”.

Bineînțeles, acestea sunt idei generale de care trebuie să ținem cont atunci când ținem un discurs în fața unui grup de oameni, indiferent de natura acestuia.

Capacitatea de a ne adresa unui public şi de a ne face înţeleși şi respectați depinde atât de propria personalitate, cât şi de skilluri pe care le învăţăm (singuri sau de la specialişti). Emoţiile sunt normale pentru oricine, indiferent de funcţie, aşa că puteţi ignora orice sfat care contrazice această idee.

Vorbirea în public nu include doar cuvinte, ci și comunicare nonverbală, inflexiuni în vorbire și multe alte tehnici care îi ajută pe speakeri atunci când se află în fața unei mulțimi. Toate aceste deprinderi le putem dobândi în timp, cu multă răbdare, exercițiu într-un mediu prietenos, cum este cel din clubul Toastmasters Suceava.

Alături de noi, în această dimineață, a fost Christina Onofrei, trainer/coach în public speaking, vicepreședinte Toastmasters Suceava.

Ascultați interviul integral din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”, mai jos!

comments

comments