full screen background image

Drumarii au acţionat cu 773 de autoutilaje în ultimele ore pe drumurile naţionale şi autostrăzi

Circulaţia pe majoritatea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor din România are loc în condiţii de iarnă, drumarii acţionând în ultimele ore, la nivel naţional, cu 773 de autoutilaje, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

De asemenea, aceştia au răspândit 3.690 de tone de material antiderapant şi 13.44 tone clorură de calciu.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), remis marţi AGERPRES, în perioada 22 ianuarie, ora 17:00 – 23 ianuarie, ora 5:00, drumarii au acţionat astfel: DRDP Constanţa – 68 de autoutilaje şi s-au răspândit 418 tone de material antiderapant şi 12.32 tone clorură de calciu, DRDP Bucureşti – 228 autoutilaje şi s-au răspândit 1.249 de tone de material antiderapant, DRDP Craiova – 120 de autoutilaje şi s-au răspândit 414 tone de material antiderapant, DRDP Timişoara – 46 de autoutilaje şi s-au răspândit 302 tone de material antiderapant, DRDP Cluj – 80 de autoutilaje şi s-au răspândit 302 tone de material antiderapant, DRDP Braşov – 118 autoutilaje şi s-au răspândit 590 de tone de material antiderapant şi DRDP Iaşi – 113 autoutilaje şi s-au răspândit 415 tone de material antiderapant şi 0,22 tone de clorură de calciu.

“Menţionăm că la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România. Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, atrage atenţia CNAIR, în comunicat.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de pe site-ul companiei sau de pe paginile de Facebook ori Twitter.

AGERPRES

comments

comments