full screen background image

Urmărire prin Vicovu de Sus, pentru reţinerea uni şofer care conducea beat

Duminică seara, la ora 21.12, în timp ce acționa pe raza orașului Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Calea Cernăuți din localitate, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 94 km/h în localitate.

Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 4 km.

În timpul urmăririi, bărbatul de la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a lovit un gard din apropiere.

Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, identificat de polițiști ca fiind un bărbat, de 29 de ani, din comuna Brodina și care, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii dispunând reţinerea bărbatului de 29 de ani, pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, luni, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru dispunerea unor măsuri preventive.

comments

comments