full screen background image

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi se derulează în ritm susţinut

Primarul Mihai Chirica a declarat că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) de la Iaşi continuă să se deruleze în “ritm susţinut”.

Primarul municipiului Iaşi a spus, prin intermediul unui comunicat de presă, că la începutul acestei săptămâni a trimis o adresă Ministerului Sănătăţii privind demersurile întreprinse pentru implementarea proiectului Spitalul Clinic Regional de Urgenţă Iaşi, solicitând totodată să fie transmis stadiul elaborării documentaţiilor de către consorţiul desemnat.

Conform lui Chirica, Iaşiul este oraşul cu cel mai avansat stadiu al demersurilor preliminare începerii lucrărilor efective ale viitoarei instituţii medicale.

“Am întrecut Clujul şi Craiova în ceea ce priveşte stabilirea amplasamentului şi transferul terenului din proprietatea municipalităţii în proprietatea statului român şi în administrarea Ministerului Sănătăţii. De altfel, am primit recent şi confirmarea de la comisarul european Corina Creţu că autorităţile de la Bruxelles sunt mulţumite de eficienţa şi rapiditatea cu care avansează administraţia locală în derularea proiectului. Prin construirea acestui mare spital, Iaşiul, cunoscut şi recunoscut pe plan naţional şi internaţional pentru excepţionala sa şcoală de medicină, va deveni şi un centru medical de importanţă europeană, aşa cum merită!”, a spus primarul Iaşiului, citat în comunicat.

El a reamintit că în noiembrie 2017 a fost finalizat studiul geotehnic pentru faza de proiectare a studiului de fezabilitate de către proiectantul general.

În anul 2017, potrivit administraţiei locale, a fost aprobată transmiterea unui teren de 120.000 de metri pătraţi, situat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii, în vederea construirii Spitalului Clinic Regional de Urgentă Iaşi. Printr-o hotărâre de guvern s-a aprobat înscrierea respectivului teren în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Spitalul Clinic Regional de Urgenţă Iaşi a fost elaborat de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. AGERPRES

comments

comments