full screen background image

Aproape 8.000 de poliţişti aflaţi suplimentar la datorie în zonele cu vreme severă

Aproape 8.000 de poliţişti s-au aflat în teren, suplimentar, în ultimele zile, în judeţele afectate de ninsori, pentru prevenirea evenimentelor generate de vremea rea, informează vineri IGPR, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 17 – 19 ianuarie au fost dispuse măsuri pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Astfel, 7.928 de poliţişti din judeţele vizate de atenţionările meteorologice au acţionat zilnic, în această perioadă, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Pe parcursul avertizărilor, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancţiuni, dintre care şase pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi 637 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în perioada 17 – 19 ianuarie, trei avertizări de tip nowcasting, fenomenele vizate fiind precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului.

comments

comments