full screen background image

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă în Vatra Dornei

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat, joi, o acțiune în sistem integrat pe linia prevenirii și combaterii contrabandei, a comerţului ilicit și a delictelor silvice, asigurarea climatului de ordine publică și siguranţă rutieră, la care au fost cooptați și lucrători din cadrul Serviciului Rutier Suceava, Poliția Oraşului Broşteni și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate 173 de persoane şi au fost verificate 139 de autovehicule.

Drept urmare, au fost constatate 2 infracţiuni şi s-au aplicat 77 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 30.825 de lei.

De asemenea, au fost identificaţi 3 autori ai unor infracţiuni şi s-au recuperat, ca urmare a identificării autorilor, bunuri în valoare de 2.200 de lei în dosarele penale aflate în cercetare.

Au mai fost confiscate bunuri în valoare de 1.183 de lei, constând în ţigări, produse de panificaţie, produse industriale.

S-au reţinut 9 permise de conducere şi a fost retras un certificate de înmatriculare.

În urma continuării cercetărilor în cauza din 24 noiembrie 2017, privind furtul unor bunuri din locuința unui bărbat, de 65 de ani, din municipiul Vatra Dornei, faptă comisă în perioada 20 – 23 noiembrie, de persoane necunoscute, polițiștii Biroului Investigaţii Criminale, au reușit identificarea autorului ca fiind un localnic, de 27 de ani, care a recunoscut comiterea faptei. Bunurile sustrase, în valoare de circa 1.500 de lei, au fost recuperate și restituite persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17B, din orașul Broşteni, autoturismul condus de un localnic care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments