full screen background image

Poliţiştii locali suceveni vor fi învăţaţi să conducă bicicletele electrice

Cele 10 biciclete electrice recent achiziționate de Primăria Suceava pe fonduri elveține nu sunt destinate închirierii, ci vor fi folosite numai de polițiștii locali.

Primarul ION LUNGU a declarat că bicicletele sunt parcate la Centrul Tradițiilor Bucovinene, acolo unde a fost montată și stația de încărcare cu panouri fotovoltaice.

El a adăugat că, prin utilizarea acestor biciclete, Poliția Locală va realiza economii la combustibilul mașinilor de patrulare.

Primăria municipiului Suceava implementează Proiectul “Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parte a Programului de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe”.

Pe lângă cele 10 biciclete electrice, proiectul cu finanţare elveţiană nerambursabilă prevede achiziţionarea a 11 autovehicule electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică şi o autocisternă electrică.

De asemenea, în proiect sunt incluse 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.

Valoarea proiectului este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% contribuţie a financiară de la bugetul local sucevean.

comments

comments