full screen background image

Iohannis l-a desemnat pe Fifor premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar, că a convocat pentru mâine la consultări partidele parlamentare, întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guivern.

„Premierul Tudose mi-a înainte demisia și am acceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și este o situație care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem două guverne PSD eșuate. Acum evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de multe situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern pentru că această nesiguranță nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări negative ale acestei crize generate în interiorul PSD.

După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor interimar la conducerea Guvernului. Și am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Conform art. 107, alin. 3 din Constituţie, „…preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza