full screen background image

Contribuabilii suceveni, conectaţi non-stop la situaţii fiscale prin „Spaţiul privat virtual”

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava recomandă contribuabililor să folosească Serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV), în baza căruia se facilitează accesul la serverele Ministerului Finanţelor Publice, în vederea comunicării electronice a informaţiilor şi înscrisurilor privind situaţia fiscală proprie.

SPV permite primirea electronică a documentelor şi actelor administrative fiscale, nu necesită deplasarea la organul fiscal sau la oficiul poştal pentru a intra în posesia unui act administrativ fiscal, permite vizualizarea obligaţiilor de plată, cât şi depunerea electronică a declaraţiilor fiscale.

Spaţiul virtual privat este un serviciu dedicat persoanelor fizice, direct sau prin împuternicit, cât şi persoanelor juridice ori entităţilor fără personalitate juridică, prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit, fiind uşor de accesat şi neimplicând vreun un cost.

Serviciul poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil conectat la Internet, este disponibil 24 de ore din 24, reprezentând o alternativă la comunicarea prin poştă sau la ghişeu.

Documentele comunicate prin SPV au aceeaşi putere juridică cu cele transmise prin poştă sau la ghişeu.

Pentru a putea utiliza „Spaţiul privat virtual”, fiecare contribuabil care deţine un certificat digital calificat va completa „Cererea de aderare la SPV”, respectiv formularul C800, „document care reprezintă manifestarea voinţei de utilizare a acestui serviciu de comunicare a actelor administrative”.

Serviciul „Spaţiu privat virtual” este disponibil pe site-ul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro.

comments

comments