full screen background image

Campanie de promovare a profesiei militare în județul Suceava

Statul Major al Forțelor Navale Române organizează o campanie de promovare a profesiei militare în județul Suceava.

Reprezentanții Forțelor Navale s-au întâlnit astăzi cu prefectul MIRELA ADOMNICĂI și cu conducerile celor 7 licee selectate.

Academia Navală Mircea cel Bâtrân și Școala Militară de Maiștri Militari din Constanța, precum și Școala de Aplicație Mangalia vor scoate la concurs în total 410 locuri pentru băieți și fete. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, colonel Corneliu Pavel, a precizat că grupul țintă al campaniei îl reprezintă elevii din clasele a XI-a și că viitorii cursanți se vor bucura de condiții moderne de pregătire, urmate de un serviciu sigur și bine plătit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale-Statul Major al Forțelor Navale, colonel Corneliu Pavel, campania își propune “stimularea interesului tinerilor pentru o profesie stabilă pe piața muncii din România, stabilirea, menținerea și dezvoltarea relațiilor de încredere între Forțele Navale Românie și societatea civilă, precum și creșterea gradului de informare a cetățenilor și nivelului de înțelegere a problematicii asociate contextului de securitate actual”.

La data de 17 ianuarie, delegația se va afla în vizită de documentare la unitățile de învățământ respective: Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” și Colegiul Național “Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și Colegiul Tehnic din Rădăuți, Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” și Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza