full screen background image

Victor Socaciu, audiat la DIICOT

Cântărețul Victor Socaciu este audiat luni dimineață la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan, acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.

Fostul deputat PSD a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor. El a ajuns la sediul DIICOT după ora 7:30.

Victor Socaciu a fost supus în anul 2009 unui transplant renal, fiind operat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca de către medicul Lucan. Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat că artistul ar fi beneficiat de un tratament preferențial, însă acesta din urmă a respins acuzațiile.

Săptămâna trecută, în același dosar au fost audiați, tot ca martor, actorul Alexandru Arșinel și Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.

Emanuel Ungureanu, care a lucrat la Institutul de Transplant Renal din Cluj în vremea în care acesta era condus de Lucan, spune că celebrul medic își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora. „Li se sugera să plătească o sumă în avans ca să ajungă cu prioritate la transplantaşa cum au ajuns Victor Socaciu şi Alexandru Arşinel. Unii furnizau imagine sau influenţă politică, alţii trebuiau să plătească”, a spus deputatul USR.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu-Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi în luna decembrie pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ei sunt cercetați sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

De asemenea, Ungureanu spune că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost „foarte moale”.

comments

comments