full screen background image

Liviu Dragnea, prezent la şedinţa Comitetului executiv al PSD Suceava

Joi, a avut loc, la Sucevița, Comitetul executiv (Cex) al organizației județene PSD Suceava.

La ședință au fost prezenți primarii PSD, președinții organizațiilor locale, consilierii județeni, membrii Biroului permanent județean și parlamentarii suceveni: senatorii Ioan Stan și Virginel Iordache, deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejenariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu.

La invitația Organizației județene la lucrările Cex au participat și președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele Organizatiei Județene Olt și viceprimministru, Paul Stănescu, președintele Organizatiei Judetene Teleorman și subsecretar de stat în ministerul dezvoltării, Adrian Gâdea, directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, aflată în zonă pentru evaluarea unor lucrări derulate prin compania pe care o reprezintă.

Liviu Dragnea a evaluat activitatea Partidului Social Democrat si a majorității parlamentare social-democrate din anul 2017 apreciind că alegerile parlamentare au fost câștigate pe baza unui program de guvernare viabil și acest fapt obligă guvernarea social-democrată să implementeze în întregime acest program pentru a confirma așteptările alegătorilor.

“Activitatea legislativă a majorității social-democrate s-a concretizat prin adoptarea unor legi importante așteptate de societatea românească (precum legea salarizarii unice, legile justiției, legea prevenției), dar este imperios necesară adoptarea în acest an a unor legi extrem de necesare pentru România: Legea achizițiilor publice, Codul administrativ, Legea finanțelor publice, Legea educației naționale etc.”, a spus Dragnea.

Dragnea a evaluat și gradul în care a fost îndeplinit programul de guvernare arătând că “s-a reușit creșterea salariilor, a pensiilor, a burselor pentru studenți chiar dacă în același timp s-au luat măsuri de relaxare fiscală: reducerea impozitelor, anularea unor taxe și acest fapt se simte deja în buzunarul românilor.”

“Cu toate aceste măsuri, în pofida temerilor nejustificate și răuvoitoare a unora Romania a avut cea mai mare creștere economică din Europa și s-a încadrat în deficitul bugetar estimat.

În ceea ce priveste Partidul Social Democrat pe drept cuvânt se menține la o cota mare de încredere în rândul alegătorilor așa cum demonstrează sondajele și că anumite disfuncționalități interne ce pot perturba activitatea partidului pot fi depașite prin dialog, încredere și unitate.”, a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a evidențiat și obiectivele pe care le are PSD: câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale – fapt ce poate fi ușor realizat prin menținerea unității partidului și a îndeplinirii programului de guvernare.

Au luat cuvântul numeroși primari, președinți ai Organizațiilor locale și consilieri județeni. În unanimitate și-au exprimat susținerea față de conducerea națională a PSD și față de guvernarea social-democrată făcând apel la unitate, echilibru și intelepciune – elemente esențiale pentru realizarea programului de guvernare promis alegătorilor.

De asemnea, a fost apreciat ca având un succes deosebit în dezvoltarea comunitatilor locale Programul Național de Dezvoltare Locală, mulțumindu-le celor care l-au inițiat și coordonat în calitatea de miniștri ai dezvoltării: Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, Paul Stănescu si Adrian Gâdea.

Președintele Organizației Județene, Ioan Stan, a evidențiat beneficiile pe care guvernarea social democrată le-a adus direct județului Suceava, concretizate, de exemplu, “prin cea mai mare sumă primită de județ pentru proiectele destinate dezvoltării locale, inclusiv pentru modernizarea a opt drumuri județene, prin reabilitarea infrastructurii rutiere, (DN 18, DN17 A), prin salvarea de la intrarea în incapacitate de plata a primariilor din Brodina, Moldovita, Straja și Ulma, prin dotarea Spitalului Județean Suceava cu un computer tomograf de ultima generație și finanțarea construcției Spitalului Municipal Fălticeni, prin găsirea unor soluții pentru menținerea activităților de la Salina Cacica și Mina de uraniu Crucea, prin finanțarea totală a lucrărilor pentru pârtia de schi de la Câmpulung.”

“Și în acest an guvernarea social-democrată e preocupată de investițiile în județul Suceava. Va fi finalizată șoseaua de centură a Sucevei, va fi finalizat Spitalul Municipal Fălticeni vor fi demarate procedurile pentru începerea lucrărilor la șoseaua de centură a Rădăuțiului și a drumului expres Siret – Pașcani. Vor fi demarate lucrări ce determină creșterea potențialului turistic al județului precum modernizarea bazei Salvamont din Vatra Dornei investiție deja aprobată de Ministerul Turismului.”, a evidenţiat Stan.

El a apreciat că prezența într-un număr atat de mare, peste 200 de membrii, la Comitetul executiv județean PSD și unitatea în opinie a acestora “arată forța pe care PSD Suceava o are, iar prezența la Cex a președintelui partidului demonstrează recunoașterea la nivel național a acestei forțe și reprezintă o premiză a implicării mai consistente a guvernării social-democrate în dezvoltarea județului Suceava.”

comments

comments