full screen background image

În 2017, programele derulate de DSP Suceava au fost finanțate cu 1.400.000 de lei

“În anul 2017 Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a urmărit și realizarea obiectivelor specifie stabilite prin Programele Naționale de Sănătate Publică.”, informează Directorul Executiv al DSP Suceava, Petru-Sebastian JURESCHI.

Principalele domenii de activitate au vizat acțiunile de vaccinare, de supraveghere și control al bolilor transmisibile, de prevenire și tratare a infecției HIV/SIDA și a tuberculozei.

Un alt domeniu important a fost cel în care au fost monitorizați factorii determinanți din mediul de viață și de muncă, respectiv de promovare a sănătății și educației prin sănătate.

Programele derulate la nivelul DSP Suceava au fost finanțate cu aproximativ 1.400.000 de lei, execuția bugetară fiind de peste 92%.

Sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava, spitalele din județ au derulat, la rândul lor, activități finanțate în domeniile: Programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin; Transplant; Sănătate mintală; Sănătatea femeii și a copilului.

JURESCHI a mai spus că au fost alocate fonduri de către Ministerul Sănătății pentru tratamentul pacientilor cu accident vascular cerebral și infarct miocardic acut și pentru cei care au necesitat terapie intensivă.

Spitalul Județean Suceava a fost principalul beneficiar al fondurilor alocate pentru derularea activităților menționate anterior. La nivel de județ bugetul alocat a fost de 8.111.000 lei.

În anul 2017, derularea programului de screening pentru depistarea cancerului de col s-a desfășurat în bune condiții fiind testate un nr. de 1.160 de femei prin cele două rețele care funcționează la nivelul Spitalului Județean Suceava, respectiv Spitalului Municipal Fălticeni.

“Și în cursul anului 2018 com continua aceste activități dar se așteapă repartizarea bugetului pe anul 2018”, a încheiat Directorul Executiv al DSP Suceava.

comments

comments