full screen background image

Oameni ai aviației, la Viva CAFE – Andrei Gabriel și Ciprian Drobotă, Aeroclubul Suceava!

Oameni ai aviației au fost prezenți la Viva CAFE.

Andrei Gabriel, comandant Aeroclub Suceava, și Ciprian Drobotă, comandant adj. Aeroclub Suceava, ne-au adus noutăți despre activitatea de parașutism din Aeroclubul Suceava, dar și sfaturi pentru cei care vor să urmeze o carieră în aviație sau parașutism.

”În fiecare an Aeroclubul României și bineînțeles Aeroclubul Suceava, prin secția Aeroclubului României organizează înscrieri pentru cursurile specific aviației generale. Facem cursuri de planorism și parașutism. La Suceava avem o istorie îndelungată, sunt peste 70 de ani de când în Suceava se zboară, tinerii au șansa să învețe și să meargă mai departe în domeniul aviației. Aeroclubul României este o instituție publică, suntem finanțați de statul roman pentru a pregăti tinerii în domeniul aviatic, tineri între 16 și 23 ani, aceștia beneficiază de gratuitate la cursurile teoretice și la cursurile de practică în zbor”, a declarat Andrei Gabriel.

”Odată intrat în mediul aviatic se schimbă optica, frica e primul lucru pe care trebuie să-l depășească elevii, dar cu ajutorul specialiștilor se învinge această barieră de frică. Parașutismul are 7 materii principale, se fac 42 de ore de teorie și 7 materii. După ce termină partea teoretică, se face și pregătire fizică, după ce termină partea teoretică se susține un examen teoretic pentru obținerea aprobării de zbor, iar apoi instructorul se ocupă de elev ca să depășească frica”, a spus Ciprian Drobotă, comandant adj. Aeroclub Suceava.

”Aeroclubul face înscrieri pe strada Ștrandului, unde avem și sala de sport, îi așteptăm pe cei intesați zilnic între orele 10.00-15.30, trebuie să vină cu buletinul și cu multă voință”.

Ascultă, mai jos, interviul din cadrul emisiunii VIVA CAFE:

comments

comments