full screen background image

Acţiune de ecologizare a pârâului din Bilca

Cetățenii din Bilca iau atitudine și se implică pentru comunitatea lor.

La inițiativa lui Sorin – Gabriel Puha, pe data de 8 ianuarie, cetățenii din comuna Bilca au ecologizat, timp de 6 ore, aproape 3,5 km din albia pârâului de unde se captează apa care alimentează comuna.

În ciuda vremii care părea că nu este prielnică pentru asemenea acțiune, peste 50 de persoane au fost prezente (dintre care 14 persoane care primesc ajutoare sociale), iar câteva utilaje mecanice și un faeton au asigurat transportul deșeurilor colectate.

La final, au fost colectate 5 remorci și un faeton de deșeuri (sticle, pet-uri, saci de rafie, nailoane, doze, papuci, plasticuri, resturi de materiale de construcții, etc.) și s-au curațat aproximativ 3,5 km de maluri. Câteva gospodine din localitate au făcut o surpriză participanților, în pauza de la amiază venind cu coșuri pline cu gogoși, iar primarul comunei a oferit o gustare participanților.

Mulțumiți de realizare, cetățenii din Bilca speră ca o astfel de acțiune să constituie un exemplu și pentru alți cetățeni, conștientizând cât de importantă este grija pentru mediul înconjurător.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments