full screen background image

Anchetă la Spitalul Judeţean, în cazul femeii care a murit în urma unei peritonite

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a cerut managerul Spitalului Județean de Urgență, Vasile Rîmbu, să facă o anchetă în cazul femeii care a murit săptămâna trecută, în urma unei peritonite.

Flutur este foarte indignat de faptul că pacienta nu a fost diagnosticată corect.

Flutur: “I-am cerut managerului Vasile Rîmbu să crească exigența actului medical și să nu mai avem episoade și contestări de genul celor din ultimele zile, regretabile de altfel, vizavi de plângeri sau reclamații privind tratament necorespunzător al unor bolnavi, care pot să ducă la deces.

Nu numai că nu sunt de acord cu asta, sunt și eu foarte indignat și supărat, dotăm Spitalul Județean, facem eforturi uriașe și cer corpului medical să răspundă cu aceeași unitate de măsură în slujba pacienților.

I-am solicitat managerului și mi-a promis că va face toate verificările și toată ancheta pentru a vedea cine sunt vinovați să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat.”

Un sucevean a anunțat că va depune plângere la Colegiul Medicilor și la Parchet în cazul morții mamei sale, în vârstă de 63 de ani, arătând că aceasta a fost greșit diagnosticată la Spitalul Județean de Urgență Suceava și nu i s-a oferit tratamentul de care avea nevoie.

Pe 4 ianuarie, femeia a murit la Terapie Intensivă din cauza unei peritonite generalizate, provocată de apendicită acută.

comments

comments