full screen background image

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe, în vizită în România

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat vineri că va efectua la sfârşitul săptămânii viitoare vizite în mai multe ţări din Europa de Sud-Est, printre care România, precum şi Bulgaria, Serbia şi ţările baltice Estonia, Letonia şi Lituania, fiind prima deplasare efectuată în aceste state de un premier japonez, notează agenţia Kyodo.

“Voi extinde graniţele diplomaţiei japoneze, confirmând în acelaşi timp coordonarea noastră strânsa asupra problemei Coreii de Nord şi altor chestiuni presante cu care se confruntă comunitatea internaţională”, a declarat Abe la o întâlnire între guvern şi coaliţia la putere, a formaţiunii sale Partidul Liberal Democrat cu partidul mai mic Komeito.

Abe va părăsi Japonia pe 12 ianuarie şi se va întoarce pe 17 ianuarie. El planificase să viziteze Estonia în timpul unui turneu în Europa în iulie anul trecut, însă s-a întors în Japonia în urma ploilor torenţiale abătute asupra insule sud-vestice Kyushu.

Bulgaria şi-a început luni mandatul în preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va deţine în prima jumătate a acestui an, mai aminteşte Kyodo.

AGERPRES

comments

comments