full screen background image

47.265 de cazuri de infecţii respiratorii în ultima săptămână

47.265 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână, cu 26,8% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot în ultima săptrămână, au fost 30 de cazuri de gripă, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 326 de îmbolnăviri de gripă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În perioada 25 – 31 decembrie la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.265, cu 26,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (64.572) şi cu 21,9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (60.591) – situaţie datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară că urmare a zilelor nelucratoare (sărbătorilor legale), arată datele publicate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 25-31 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 30 de cazuri de gripă, comparativ cu 326 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a iernii trecute. De asemenea, au fost cinci cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 1 mai puţin faţă de săptămâna anterioară şi cu 7 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

comments

comments