full screen background image

Priorităţile primarului Ion Lungu pentru Suceava anului 2018

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că bugetul localităţii pentru anul în curs va fi “destul de limitat” după diminuarea cotelor din impozitul pe venit.

Lungu: “Un lucru este foarte clar, acela că în acest an trebuie să avem un buget destul de limitat, pentru că, aşa cum se ştie, este o realitate, din start pierdem nişte bani din cotele din impozitul pe venit. Conform legilor bugetului, în primul rând trebuie să ne asigurăm funcţionarea, iar apoi să finalizăm investiţiile începute. Ca şi în anii trecuţi, vor avea loc întâlniri şi cu locuitorii cartierelor din Suceava.”

Printre priorităţile anului 2018, primarul Ion Lungu a enumerat depunerea proiectelor municipiului în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, inclusiv a celui de achiziţionare a 40 de autobuze electrice; înaintarea proiectului de reabilitare termică a sediului Primăriei; depunerea proiectului de reabilitarea a sistemului de termoficare prin Programul Operaţional Infrastractură Mare (POIM); finalizarea implementării proiectelor cu finanţare eleveţiană nerambursabilă; încheierea lucrărilor de amenajare a străzilor şi parcărilor, cât şi celor de amenajare a sistemului de iluminat din cartierul „Europa”.

Pe lista obiectivelor importante se află introducerea utilităţilor la blocurile ANL nou construite în „Zona Metro”; continuarea intervenţiilor sistate pe timp de iarnă la străzile „Mihail Sadoveanu”, „Bogdan Vodă”, „Lev Tolstoi”, „Vasile Bumbac” şi „Traian Ţăranu”; realizarea studiului de circulaţie şi de fluidizarea traficului în zona comercială din Lunca Sucevei, cu aplicarea acestuia până la Sărbătorile pascale; continuarea demersurilor de amenajare a unei rute ocolitoare şi construirea podului nou peste râul Suceava; reabilitarea momentului ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare; realizarea monumentului Marii Uniri, precum şi începerea efectivă a lucrărilor de extindere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale a cartierului Burdujeni-sat.

La toate acestea se adaugă încheierea intervenţiilor de modernizare a Pieţei agroalimentare Burdujeni; introducerea încălzirii centralizate în Piaţa agraolimentară centrală; modernizarea ştrandului Iţcani; realizarea proiectului tehnic pentru construirea Sălii polivalente; finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General; transferarea Parcului Şipote şi Pădurii „Zamca” în administrarea autorităţilor locale, dar şi finalizarea licitaţiei de delegare prin concesionare a serviciului de salubritate menajeră.

Nu în cele din urmă, au fost punctate marcarea a 630 de ani de la atestarea documentară a oraşului Suceava şi organizarea evenimentelor şi manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Primarul municipiului Suceava speră ca bugetul localităţii pe acest an să fie aprobat în ședința Consiliului Local din 25 ianuarie.

comments

comments