full screen background image

Iaşi: O clădire nouă va fi construită la Institutul de Psihiatrie Socola

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi intenţionează să construiască un nou corp de clădire, acesta urmând a fi amplasat chiar la intrarea în unitatea medicală.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Gabriel Oprişanu, a declarat pentru AGERPRES că în curtea actualei unităţi medicale urmează să se ridice un spital cu 250 de paturi.

Lucrările pentru construcţia spitalului monobloc urmează a fi demarate, cel mai probabil, până la sfârşitul anului 2018, şi vor fi finanţate prin Compania Naţională de Investiţii.

Managerul Institutului Socola a precizat că pentru construcţia noii clădiri şi dotarea acesteia se vor cheltui aproximativ 11 milioane de euro.

Proiectul este inclus în “Programului naţional de construcţii de interes public sau social”. Aici va funcţiona ambulatoriul, servicii tehnico-medicale de diagnostic şi tratament şi vor fi mutaţi pacienţii consideraţi “periculoşi”, urmând ca în pavilioane să fie spitalizaţi cei care suferă de afecţiuni precum depresii sau anxietate.

“Institutul Socola este un spital pavilionar, clădirile fiind declarate monumente istorice nu putem interveni prea mult asupra reabilitării lor pentru a fi la cele mai înalte standarde. De la un an la altul, a crescut adresabilitatea, lunar fiind înregistrate peste 900 de cazuri. Pentru a putea rezolva problema spaţiului de cazare şi a circuitelor, pe termen lung este nevoie de o astfel de investiţie. Sperăm ca lucrările la noua clădire să fie demarate până la sfârşitul anului şi să fie finalizate în următorii trei ani”, a declarat Gabriel Oprişanu.

AGERPRES

comments

comments