full screen background image

Aproape 1.000 de şoferi suceveni verificaţi cu etilotestul în ultimele zile

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ, pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 971 de conducători auto, fiind constatate 21 de infracţiuni, cele mai multe (13) constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 70.682 de lei.

Au fost reţinute 31 permise de conducere reţinute şi retrase 12 certificate de înmatriculare.

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DC 46B, din comuna Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un localnic, de 27 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Mălini, o patrulă din cadrul Secției 7 a oprit pentru control, pe raza comunei Baia, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic, de 23 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În timp ce acționa pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Pojorâta. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments