full screen background image

Reţele de utilităţi care dăunează carosabilului şi noi căi de acces fără autorizaţie

Direcţia de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean vine cu clarificări la problemele ivite în legătură cu utilizarea zonei de siguranţă a drumurilor judeţene.

În primul rând, acestea au ca obiectiv intrarea în legalitate a noilor drumuri către locuinţe, căi de acces care au fost amenajate fără autorizaţie de la DDP.

„Deoarece foarte multe drumuri de acces la locuinţe au primit autorizaţie de construire, dar nu şi autorizare, de la administratorul drumurilor judeţene, acestea nefiind amenajate şi semnalizate corespunzător, se impune introducerea acestora în planurile de situaţie, pentru cartierele noi, sau obiective industriale care, prin activitatea lor, vor atrage un trafic suplimentar”, se subliniază într-o informare a Direcţiei de Drumuri şi Poduri.

Pe de altă parte, deoarece reţelele de utilităţi sunt amplasate în intravilanul localităţilor, pe zona de siguranţă a drumurilor judeţene, de foarte multe ori afectând carosabilul drumurilor nou-modernizate, se impune o soluţie de perspectivă referitoare la amplasarea acestora, în vederea protejării infrastructurii rutiere.

„Din acest motiv, s-a solicitat ca în documentaţiile planurilor urbanistice generale depuse de către primării, pentru propunerile de extindere a intravilanului, să fie figurate, în planurile şi în profilurile transversale, suprafeţele pe care se vor amplasa utilităţile, fără a afecta zona de siguranţă a drumurilor judeţene”, reliefează sursa citată.

Direcţia de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean introduce şi taxa de reanalizare a documentaţiilor pentru reţele de utilităţi, şi amplasări de obiective industriale, multe dintre acestea prezentând greşeli şi neconcordanţe.

comments

comments