full screen background image

Artistul popular Florin Bejinari din Rădăuți, laureat la “Salonul Internațional de artă naivă” de la Bucureşti

Ministerul Culturii și Identității Naționale, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului au organizat la București, în Sala Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, până pe 19 ianuarie 2018, “Salonul Internațional de artă naivă” (SIAN), ediția a XIV- a 2017.

Expoziția va fi itinerată la Iași în perioada 2 – 25 februarie 2018 la Complexul Muzeal Național ”Moldova”, cu sprijinul Muzeului Etnografic al Moldovei.

SIAN este cea mai amplă selecție de pictură naivă la nivel național și cu participare internațională, care reunește din doi în doi ani, artiști naivi reprezentativi din România și din străinătate. Lucrările expuse la SIAN prezintă lumea de azi și de ieri, repere străvechi învrednicite cu înțelesuri noi, evocări, reconstituiri sentimentale, povești cotidiene. Organizatorii oferă posibilitatea unui public larg de a se întâlni cu arta naivă contemporană și proiectele culturale ale Institutului Național al Patrimoniului.

Printre artiștii care și-au expus lucrările pe simeze, se află artistul popular Florin Bejinari din Rădăuți, care a obținul premiul al III-lea, picturile sale numărându-se printre cele mai valoroase lucrări premiate de un juriu de specialitate.

Florin Bejinari mulțumește în mod special maestrului Mihai Pînzaru PIM și Centrului Cultural ”Bucovina” Suceava, care l-au recomandat pentru participarea la eveniment.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments