full screen background image

Tânăr din Vicovu de Sus reţinut după ce a produs un accident, pe când conducea beat şi fără permis

Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată, marţi, la ora 10.20, prin 112, despre faptul că, la intersecția dintre str. Calea Cernăuți cu str. 1 Decembrie din localitate, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto a plecat de la fața locului.

În urma măsurilor operative întreprinse, cel plecat de locul evenimentului a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic, de 25 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada 1 Decembrie din orașul Vicovu de Sus, tânărul de 25 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un localnic, de 24 de ani, intrând în coliziune cu maşina condusă de acesta.

Din accident, a rezultat avarierea celor două vehicule și a unui stâlp din beton destinat iluminatului public.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru tânărul de 24 de ani, și de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 25 de ani, vinovat de producerea evenimentului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările ulterioare, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, motiv pentru care s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments