full screen background image

Despre conferința națională ”Activismul împotriva violenței domestice între prevenție și intervenție”, cu lector universitar doctor Ecaterina Croitor!

Astăzi, la ”Dimineți Animate”, am vorbit despre campania ”Ridicăm țara în picioare pentru asistența socială” și despre conferința națională, ”Activismul împotriva violenței domestice între prevenție și intervenție”, evenimente ce au avut loc vineri, 15 decembrie, în aula din corpul E, a Universității “Ștefan cel Mare”, Suceava.

Alături de Ada și Călin, a fost Ecaterina Croitor, lector universitar doctor în cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava și președintă a Structurii Teritoriale Suceava a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Obiectivul propus odată cu organizarea acestei conferințe, este implicarea comunității academice, a actorilor sociali: asistenți sociali, avocați, magistrați, polițiști, profesori, precum și a societății civile în combaterea violenței domestice și creșterea calității vieții victimelor violenței domestice, fiind totodată o modalitate de promovare și recunoaștere a profesiei de asistent social.

“Asistentul social reprezintă o necesitate pentru orice tip de societate, aduce plus valoare în comunitate și face diferența în orice circumstanță. Susținem dezvoltarea serviciilor de prevenție și suport de la nivel comunitar prin intermediul cărora se pot preveni instalarea unor patologii sociale gen violența domestică. Practic, nu există comunități sustenabile fără asistența socială”, a declarat Doru Buzducea, Președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Ascultați interviul cu Ecaterina Croitor, mai jos!

comments

comments