full screen background image

Dezbaterile pentru bugetul de stat pe 2018, de luni până vineri

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că dezbaterile pe marginea proiectului legii bugetului de stat pe 2018 şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat vor avea loc în plenul Parlamentului de luni până vineri între orele 14,00 şi 19,00.

“Dezbaterile generale vor începe luni la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat (…) şi sunt programate să dureze o oră şi jumătate. (…) Marţi, miercuri, joi avem program de dezbateri pe articole, începând de la ora 14,00 până la ora 19,00, şi vineri de asemenea. Sperăm să ne încadrăm în acest timp, aşa încât să putem vota bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat până la încheierea sesiunii parlamentare”, a afirmat luni Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Referindu-se la timpii de dezbatere alocaţi, Tăriceanu a spus că aceştia au fost stabiliţi în mod similar dezbaterilor altor proiecte de lege în Parlament.

El a precizat că fiecărui parlamentar îi revine, la dezbaterile generale, 10 secunde, timpii cumulându-se pentru fiecare grup parlamentar. “Este în linie cu ceea ce am utilizat ca timpi de dezbatere şi pentru celelalte proiecte asemănătoare. Avem cinci minute la fiecare articol din buget. Sigur că există o ploaie de amendamente, am stabilit şi timpii pentru amendamente care sunt aferenţi fiecărui articol. Încercăm să găsim un echilibru între nevoia de dezbatere şi frenezia depunerii de amendamente fără număr”, a explicat Tăriceanu.

AGERPRES

comments

comments