full screen background image

Deputatul PNL, Bogdan Gheorghiu: “PSD anulează autostrăzile în Regiunea de Nord-Est”

“Ministrul Transporturilor, baronul PSD de Constanța Felix Stroe, a anunțat oficial că Autostrada A 8 Iași – Târgu Mureș nu va mai fi finanțată, dând astfel o lovitură fatală Moldovei în Anul Centenar 2018.”, spune Deputat PNL Suceava, Bogdan Gheorghiu.

“Autostrada A8 Iași-Târgu Mureș este vitală pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii Moldova și a Republicii Moldova, având în vedere că aproximativ 70% din exportul României este către Uniunea Europeană. Cele mai dezvoltate județe în plan economic sunt cele de pe frontiera de vest a României care au acces direct la rețeua de autostrăzi a Ungariei și deci sunt conectate cu întreaga Europă. Studiile arată că după inaugurarea Autostrăzii Soarelui , ce leagă Constanța de București, PIB-ul județului Constanța s-a dublat ca volum.

PSD sabotează intenționat unitatea teritorială a României, perpetuând dezechilibrele regionale și îi tratează pe locuitorii regiunii Moldova ca pe cetățeni de mâna a doua.”, continuă parlamentarul sucevean.

“De asemenea, PSD sabotează intenționat proiectul de conectare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin infrastructura rutieră, practicând un naționalism fals, golit de conținut și fără rezultate.

Dezvoltarea economică și socială a județului Suceava depinde direct și primordial de construcția autostrăzii Iași – Târgu Mureș care va lega județul Suceava de Europa Occidentală și va crea premizele bunăstării sucevenilor.

Sucevenii trebuie să observe că Organizația Județeană a PSD Suceava și parlamentarii PSD din Suceava nu au susținut niciodată public finanțarea autostrăzilor în Moldova.”, încheie deputatul liberal.

comments

comments